Προορισμοί

CHQ Ενοικίαση Αυτοκινήτου Χανιά

Ανακαλύψτε την μαγεία του Κρητικού τοπίου, με ένα από τα αυτοκίνητα μας. Περιηγηθείτε στην φιλόξενη ενδοχώρα και τις μαγευτικές παραλίες είτε στην νότια πλευρά, είτε στην βόρεια.

Χανιά

Η πόλη των Χανίων, η δεύτερη μεγαλύτερη της Κρήτης, σας προσκαλεί να εξερευνήσετε κάθε μικρή γωνιά της και δρόμο της. Σε αυτήν την πόλη, μπορείτε να κάνετε και να δείτε πολλά πράγματα που σίγουρα θα σας μαγέψουν. Στο κέντρο της πόλης, θα βρείτε τα γραφεία μας, επισκεφθείτε μας για να σας βοηθήσουμε με οτιδήποτε μπορεί να χρειαστείτε.

Πιθανότατα πιστεύετε πως δύο με τρεις ημέρες είναι αρκετές για να γνωρίσετε αυτήν την πόλη, αλλά πιστέψτε μας ότι πρέπει να μείνετε περισσότερο από μια εβδομάδα για να την απολαύσετε όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο. Γραφικά σοκάκια, βενετσιάνικα αρχοντικά και πολλά άλλα κρυμμένα διαμάντια σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε περπατώντας στους πλακόστρωτους δρόμους της Παλιάς Πόλης.

Μετά τη βόλτα στην Παλιά Πόλη και την επίσκεψή σας στην περιοχή Τοπανά, όπου συγκεντρώθηκαν οι Χριστιανοί όταν οι Τούρκοι εγκαταστάθηκαν στο ανατολικό τμήμα της πόλης, θα πρέπει να επισκεφθείτε το Παλιό Λιμάνι και τον αιγυπτιακό φάρο που χτίστηκαν από τους Ενετούς. Αξίζει να περπατήσετε κατά μήκους του βραχίονα για να απολαύσετε την υπέροχη θέα και να φωτογραφηθείτε με θέα το φάρο. Δυστυχώς, ο ίδιος ο φάρος είναι κλειστός και δεν μπορείτε να ανεβείτε στον πύργο.

Γύρω από το παλιό λιμάνι, θα βρείτε πολλές πιθανές επιλογές για φαγητό, καφέ, παραδοσιακές ταβέρνες, όλα τα είδη των καταλυμάτων, καθώς και παλιά κτίρια, μουσεία, εκκλησίες και καταστήματα χειροτεχνίας. Πρώτα απ’ όλα, επισκεφθείτε το «Γιαλί Τζαμί», το κτίριο στη μέση του Παλιού Λιμανιού και ένα από τα πιο διάσημα μνημεία στα Χανιά. Το «Γιαλί Τζαμί» ήταν το πρώτο τζαμί που χτίστηκε από Οθωμανούς στην Κρήτη και ήταν ένας μουσουλμανικός τόπος λατρείας μέχρι το 1923. Το στυλ αρχιτεκτονικής του κτιρίου είναι αραβικό και χρησιμοποιείται πλέον για εκθέσεις τέχνης.

Επισκεφθείτε το υπέροχο Ναυτικό Μουσείο από την άλλη πλευρά του λιμανιού, στην είσοδο του ιστορικού φρουρίου «Φιρκά». Έχει μια μόνιμη συλλογή περίπου 2.500 εκθεμάτων, οργανωμένα με χρονολογική σειρά και αξίζει να το επισκεφτείτε. Το μουσείο δεν είναι απευθύνεται αποκλειστικά σε ναυτικούς, αλλά και σε όσους θα ήθελαν να μάθουν σε λιγότερο από μια ώρα όλο το ναυτικό παρελθόν της Κρήτης.

Επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται στη θέση της Ενετικής Μονής του Αγίου Φραγκίσκου στην οδό Χαλίδων. Η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει ευρήματα από ανασκαφές σε διάφορες περιοχές της πόλης και καλύπτουν την ιστορία των Χανίων από τη Νεολιθική περίοδο μέχρι τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Επισκεφθείτε τα Ταμπακαριά, ανατολικά των Χανίων, μια ιστορική περιοχή που φιλοξένησε βυρσοδεψεία, τις μικρές δερμάτινες βιοτεχνίες που παρέμειναν ενεργές μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Η περιοχή επιλέχθηκε επειδή ήταν μόλις λίγα λεπτά μακριά από το κέντρο της πόλης και βρισκόταν δίπλα στη θάλασσα. Το νερό χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία και την απαλότητα του δέρματος. Τα Ταμπακαριά αποτελούν ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό συγκρότημα που αξίζει πραγματικά να το επισκεφτείτε και να το θαυμάσετε.

Επισκεφθείτε τη Συναγωγή Etz Hayyim, το μοναδικό εβραϊκό μνημείο που σώζεται στην Κρήτη. Στη συναγωγή, μπορείτε να βρείτε μία βιβλιοθήκη 4.500 τόμων, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους ιστορίας του Εβραϊκού λαού, καθώς και του Ιουδαϊσμού, του Χριστιανισμού, του Ισλάμ και του κόσμου.

Αν θέλετε να θαυμάσετε την υπέροχη θέα της πόλης, επισκεφθείτε τους Τάφους των Βενιζελων σε μια εξαιρετική τοποθεσία στο λόφο του Προφήτη Ηλία, λίγα μόλις λεπτά από τα Χανιά.

Εάν είστε τυχεροί, θα πετύχετε πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον δήμο κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Διάφορες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις είναι διαθέσιμες στους δημόσιους κήπους και στο υπαίθριο θέατρο της πόλης.

Οδηγίες

Ελαφονήσι

Το Ελαφονήσι βρίσκεται 75 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης των Χανίων και είναι μία από τις πιο γνωστές παραλίες του κόσμου. Θα φτάσετε στην περιοχή οδηγώντας περίπου 90 χλμ από το Διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων. Σας προτείνουμε να επιλέξετε ένα αυτοκίνητο τύπου Suzuki Jimny ή Vitara για αυτό το ταξίδι. Θα χρειαστείτε λιγότερο από δύο ώρες για να φτάσετε στον προορισμό σας. Η διαδρομή από τα Χανιά προς το Ελαφονήσι είναι όμορφη και αξίζει να τη ζήσετε με το αυτοκίνητο.

Το Ελαφονήσι είναι προστατευόμενο μέρος του Natura 2000, καθώς είναι οικότοπος της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα και άλλων πλασμάτων καθώς και ειδών φυτών. Το μέρος φιλοξενεί 110 είδη φυτών. Το Ελαφονήσι είναι βασικά μια αμμώδης χερσόνησος και είναι γνωστή για την ομορφιά και το εξωτικό τοπίο που θυμίζει την Καραϊβική. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί το αποκαλούν «Η Καραϊβική της Κρήτης». Τα κρυστάλλινα γαλανά νερά, η ροζ άμμος που έχει δημιουργηθεί από θρυμματισμένα κοχύλια , και τα ρηχά ήρεμα νερά δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό στο Ελαφονήσι.

Αν θέλετε να περπατήσετε, θα βρείτε το Κεδρόδασος λίγα λεπτά μακριά, μια ήσυχη παραλία γεμάτη κέδρους που κυριαρχούν σε όλη την παραλία δημιουργώντας ένα άγριο και μοναδικό τοπίο.

Τα παραπάνω είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που κάνουν αυτό το μέρος να αξίζει να το επισκεφτείτε. Η παραλία στην ανοιχτή θάλασσα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για θαλάσσια σπορ όπως το surf και είναι ιδανική τόσο για ζευγάρια όσο και για οικογένειες. Καθώς τα νερά δεν ξεπερνούν το 1m σε βάθος σε πολλά σημεία, η παραλία είναι ιδανική για παιδιά. Οι γονείς μπορούν να αισθάνονται αρκετά ασφαλείς ώστε να επιτρέψουν στα παιδιά τους να παίζουν χωρίς να τους ενοχλούν, ενώ οι ίδιοι θα μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους. Επίσης, αν θέλετε, μπορείτε εύκολα να διασχίσετε την απέναντι πλευρά της χερσονήσου και να επισκεφθείτε την πιο ήσυχη πλευρά του Ελαφονησίου.

Αν θέλετε να επισκεφθείτε το Ελαφονήσι, σας συνιστούμε να αποφύγετε τις ώρες από τις 11:00 έως τις 16:00, διότι αυτές τις ώρες, το μέρος προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες. Οπότε, εάν θέλετε να απολαύσετε περισσότερο την παραλία, επιλέξτε τις πρώτες πρωινές ώρες ή τις βραδινές. Επίσης, είναι καλύτερα να φέρετε μαζί σας τις ομπρέλες σας γιατί ίσως να μην βρείτε διαθέσιμες στην παραλία.

Οδηγίες

Φαλάσσαρνα

Τα Φαλάσαρνα βρίσκονται δυτικά της πόλης των Χανίων και είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες. Θα φτάσετε στην περιοχή οδηγώντας περίπου 70 χλμ. Από το Διεθνές Αεροδρόμιο των Χανίων. Η διαδρομή είναι υπέροχη και εύκολη και θα οδηγήσετε λιγότερο από μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά για να φτάσετε στον προορισμό σας.

Τα Φαλάσαρνα δεν είναι στην πραγματικότητα μία αλλά πέντε συνεχόμενες παραλίες με την “Παχιά Άμμο” να είναι η μεγαλύτερη και η πιο γνωστή. Επίσης, αν και το μέρος συνήθως επισκέπτεται από πολλούς ντόπιους και τουρίστες, λόγω του μήκους του, δεν φαίνεται ποτέ γεμάτο. Η παραλία έχει λάβει πολλά βραβεία στο παρελθόν για την ομορφιά της και τις υπηρεσίες της.

Η υπέροχη λευκή άμμος, τα καταγάλανα νερά και το εκπληκτικό τοπίο σίγουρα θα σας αφήσουν άφωνους. Θα απολαύσετε το κολύμπι στο νερό και θα νιώσετε την απόλυτη ευχαρίστηση και ευτυχία.

Η παραλία προσφέρει ομπρέλες, ξαπλώστρες, σνακ μπαρ και καφετέριες, όπου μπορείτε να πάρετε καφέ, αναψυκτικά, φαγητό και νερό. Ωστόσο, υπάρχουν δωρεάν μέρη, εάν προτιμάτε να βάλετε τη δική σας ομπρέλα και πετσέτα στην άμμο. Η περιοχή είναι επίσης γνωστή για τα θαλάσσια σπορ της, όπως surf και κανό καγιάκ λόγω των ανέμων της. Υπάρχει επίσης ένα γήπεδο beach volley για όλους όσους αγαπούν τα σπορ στην αμμουδιά της παραλίας.

Τα Φαλάσαρνα είναι επίσης το ιδανικό μέρος για ζευγάρια και ρομαντικές στιγμές. Εάν έχετε χρόνο, μείνετε αρκετά αργά στην παραλία για να απολαύσετε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Θεωρείται το πιο όμορφο στην Κρήτη καθώς δεν υπάρχει τίποτα που να διαταράσσει τη θέα του ήλιου που χάνεται στη θάλασσα. Απολαύστε τη στιγμή με το άλλο σας μισό και ζήστε εκεί τις πιο όμορφες στιγμές σας.

Αν είστε αρκετά τυχεροί πολύ πιθανόν να διοργανώνεται και κάποιο πάρτι τις μέρες που θα βρίσκεστε εκεί.

Οδηγίες

Ηράκλειο

Το Ηράκλειο είναι η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης και η πέμπτη πόλη σε πληθυσμό της Ελλάδας. Η πόλη σας προσκαλεί να ανακαλύψετε όλα τα κρυμμένα μυστικά και τις ομορφιές της που σίγουρα θα σας καταπλήξουν. Στο κέντρο της πόλης, θα βρείτε επίσης τα γραφεία μας, επισκεφθείτε μας για να σας βοηθήσουμε με κάθε ερώτηση που μπορεί να έχετε.

Πρώτα απ ‘όλα, σας συστήνουμε να επισκεφθείτε το Ενετικό Φρούριο Κουλές που βρίσκεται στο λιμάνι, στο τέλος της οδού «25 Αυγούστου». Το φρούριο χτίστηκε από τους Ενετούς στις αρχές του 1500 για να αυξήσει την ασφάλεια του λιμανιού. Σήμερα, ο Κουλές χρησιμοποιείται ως αρχαιολογικός χώρος και μπορείτε να επισκεφθείτε το εσωτερικό του για να μάθετε περισσότερα για την ιστορία του. Μετά την επίσκεψή σας, μπορείτε να απολαύσετε έναν χαλαρό περίπατο στο βραχίονα του λιμανιού

Επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο που περιλαμβάνει το Δίσκο της Φαιστού και ευρήματα από την Κνωσό, τις Αρχάνες, τη Φαιστό, τη Ζάκρο και πολλούς άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης που καλύπτουν πάνω από 5500 χρόνια ιστορίας του νησιού. Το μουσείο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία του είδους του στον κόσμο και αξίζει να περάσετε λίγες ώρες από τον χρόνο σας σε αυτό

Ένα άλλο σημαντικό μουσείο είναι το Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου. Επισκεφθείτε το και μάθετε όλη την ιστορία από τους παλαιοχριστιανικούς χρόνους έως και σήμερα. Οι συλλογές ταξινομούνται χρονολογικά και θεματικά και συνδυάζονται υπέροχα με οπτικό υλικό και πολυμέσα. Τα πιο δημοφιλή εκθέματα του μουσείου είναι αυτά για τον Κρητικό καλλιτέχνη, Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, γνωστό ως El Greco.

Κάτι ακόμα που δεν πρέπει να χάσετε, είναι η πιο δημοφιλής πλατεία του Ηρακλείου, τα “Λιοντάρια”. Αποτελεί τόπος συνάντησης πολλών ντόπιων κάθε μέρα και ιδιαίτερα το σημείο με τη διάσημη κρήνη Μοροζίνι, με τα τέσσερα λιοντάρια. Το σιντριβάνι χτίστηκε από το Βενετσιάνικο Δόγη Φραγκίσκο Μοροζίνι το 1628. Τραβήξτε μια φωτογραφία με την πλατεία στο παρασκήνιο ή επισκεφθείτε ένα από τα καφέ γύρω από τη βρύση για να θαυμάσετε το μέρος πίνοντας τον καφέ σας ή να φάτε τη γνωστή «μπουγάτσα».

Μόλις 50 μέτρα μακριά από την πλατεία, θα συναντήσετε την Ενετική Λότζια στα δεξιά σας. Η Λότζια ολοκληρώθηκε το 1628 και αποτελούσε τόπο συνάντησης για τον Δούκα και τους αξιωματούχους της Κρήτης. Η Λότζια είναι πλέον το δημαρχείο του Ηρακλείου. Αξίζει να περπατήσετε μέσα και να ρίξετε μια γρήγορη ματιά.

Το πιο σημαντικό μέρος για να επισκεφτείτε στο Ηράκλειο είναι, χωρίς αμφιβολία, το Παλάτι της Κνωσού. Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έρχονται κάθε χρόνο στην πόλη μόνο για να επισκεφθούν αυτό το μέρος. Είναι το πιο σημαντικό παράδειγμα του μινωικού πολιτισμού, που κορυφώθηκε από το 1700 π.Χ. έως το 1450 π.Χ. Υπάρχουν πολλοί μύθοι και θρύλοι γύρω από αυτό το μέρος, όπως η ιστορία του λαβύρινθου του Μινώταυρου και η ιστορία του Δαίδαλου και του Ίκαρου. Η άψογη αρχιτεκτονική, τα υλικά των κτιρίων, οι πολύχρωμες τοιχογραφίες και πολλά άλλα πράγματα σίγουρα θα σας καταπλήξουν. Αξίζει πραγματικά να επισκεφτείτε αυτό το όμορφο παλάτι.

Οδηγίες
Ακόμα σκέφτεστε το
επόμενο ταξίδι;

CITROEN

BERLINGO

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
AYTOMATO
20k
Περισσότερα

PEUGEOT

TRAVELLER

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
AYTOMATO
20k
Περισσότερα

BMW

X1

ΒΕΝΖΙΝΗ
AYTOMATO
20k
Περισσότερα

Δείτε όλα τα αυτοκίνητα.

Our Fleet Περισσότερα

CHQ Rentals 2021. All Rights Reserved.

Designed by